Når du er ramt af stress

I Danmark regner vi med, at 10-12 % af befolkningen hver dag er syge af stress, at 30.000 årligt indlægges på hospitalet med alvorlig stress og at 1400 om året dør af stressrelaterede sygdomme *). Til sammenligning dør 175 og 1776 kommer alvorligt til skade i trafikken årligt  **) – så stress skal tages alvorligt!

 

Er du en af de mange, der er ramt er stress, kan du få hjælp hos mig. Kom i gang før det er for skaden er så stor, at det vil tage lang tid for dig at komme dig.

 

Måske har du det sådan

Du kender måske situationen, hvor du har svært ved at komme op om morgenen, for du orker ikke at gå på arbejde. På jobbet bliver du mødt af mange krav – opgaver, du skal tage dig af, ting, der uden varsel laves om, et hav af møder, hvor du lover at løse opgaver, men hvor du godt ved, at du ikke har tiden til det. Du har måske forsøgt at sige fra til din ledelse eller dine kollegaer, men de har lige så travlt. Hjemme er der måske også udfordringer med at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Eller der er andre familiemæssige problemer, der kræver din opmærksomhed. Du oplever, at du kan mindre og tåler færre forandringer, end du plejer. Du er kommet ind i en negativ spiral!

 

Stressterapi – sådan foregår det

Stressterapi er for dig, der enten stadig er i arbejde eller er sygemeldt fra jobbet. Formålet er først at stabilisere din tilstand gennem fokus på din adfærd – f.eks. på din døgnrytme; hvordan du spiser, sover og holder pauser –  for at opbygge ressourcer. Så fokuserer vi på din måde at prioritere på i livet og på arbejdet. Vi klarlægger dine potentialer, træner dig i at øge opmærksomheden på kroppens signaler og træner dig i at gøre tingene på en ny og mindre stressende måde – så du kan få din livsglæde tilbage!

 

Samtalerne foregår i rolige omgivelser i Rødovre og tager typisk 75 minutter pr. gang. Hvor mange samtaler, du skal have, kan man ikke sige på forhånd, fordi det afhænger af din tilstand, når du går i gang. Vi kan altid skrue op og ned for antallet af samtaler, så det passer til dig.

 

Et stressterapeutisk forløb foregår i fuld fortrolighed.

 

Kontakt mig allerede i dag og få en tid til din første samtale – 22274975 eller mail@being.dk!

 

Jeg bestræber mig på, at du kan få din første tid indenfor få dage. Jeg tilbyder samtaler på hverdage i tidsrummet 9.30-17.15 (seneste starttidspunkt er kl 16).

 

Hvad er stress?

Stress er en af vor tids store udfordringer både for det enkelte menneske og de sammenhænge, du som menneske indgår i, f.eks. på arbejdspladsen.
 
Stress er kroppens naturlige reaktion på en fare eller en udfordring, der kræver årvågenhed. Det kaldes også for akut stress og er kendetegnet ved af forsvinde igen, når ”faren” er drevet over.
 
Værre er det med kronisk stress, som opstår, når din krop imellem de akutte stresspåvirkninger ikke får tid til at komme sig, enten fordi der er bliver ved med at være  påvirkninger, eller der ikke er tid til, at du får ro på kroppen igen. Den kroniske stress påvirker også din psyke, fordi du oplever ikke længere at kunne nå det samme som før, og det får dig til at føle dig utilstrækkelig. Typisk vil det får dig til at forsøge at løbe endnu stærkere, men uden du har fået fyldt de nødvendige ressourcer på. På længere sigt vil det medføre angstanfald, depression og kollaps.

 

Kronisk stress, skal du gøre noget ved – nu!


*) Kilde: Stressforeningen

**) Kilde: Danmarks Statistik for 2017